Insights

INSIGHTS MDI® analiza obuhvata ponašanja, snage i slabosti pojedinca i tima, kao i njihov razvojni potencijal i predstavlja ih u pisanom i grafičkom obliku.

Šta je INSIGHTS MDI®?

INSIGHTS MDI® analiza obuhvata ponašanja, snage i slabosti pojedinca i tima, kao i njihov razvojni potencijal i predstavlja ih u pisanom i grafičkom obliku.

Pruža opsežan opis ponašanja (prirodnog stanja) i prilagođenog ponašanja (prikazanog na radnom mjestu). Pored toga, pruža uvid i u naše pokretačke motive koji otkrivaju šta podstiče naš entuzijazam i ambiciju. Pruža uvid u EQ, tj. sposobnosti osobe da sagleda, razumije i usmjerava svoje emocije kako bi ostvarila bolju interakciju i povećala produktivnost.

INSIGHTS MDI® SE SMATRA NAJPRIMJENLJIVIJIM ALATOM U SVRHU PROCJENE, UPRAVLJANJA I RAZVOJA LJUDSKIH POTENCIJALA:

• INSIGHTS MDI® ne mjeri inteligenciju, niti karakterne osobine, već ono što se može mijenjati i unapređivati.
• Pruža detaljan opis ponašanja i preferencija u ponašanje osobe kao i pokretačkih motiva koji stoje iza određene vrste ponašanja

Zašto INSIGHTS MDI®?
 • Svakih 7 sekundi se u svijetu generiše jedan izvještaj
 • Primjena prilagođena vašim zahtjevima
 • Najprodavaniji alat procjene
 • 11 vrsta izvještaja
 • Efikasno vrijeme popunjavanja 20 min.
 • Kompletan izvještaj za 24h
Prev Next

Kojom bojom zračiš

Insights MDI® alat nam na šarolik i nezaboravan način pomaže da prije svega razumijemo sami sebe, a potom i druge, da se prilagodimo raznim komunikacionim situacijama, kao i da ta saznanja iskoristimo na najbolji mogući način kako bismo poboljšali međuljudske odnose i suradnju. Metodologija Insights MDI® alata koristi lako prepoznatljiv i pamtljiv model od 4 boje kako bi pomogao pri razumijevanju vlastitog stol ponašanja, komunikacije,svoje prednosti i vrijednost koje donosimo u radnu sredinu. Koja je vaša boja: Crvena, Žuta, Zelena ili Plava?

Poznavanje sebe je početak svake mudrosti – Aristotel

Jasni motivi – bolja komunikacija

Komunikacija je najefikasnija kada uzmemo u obzir potrebe i očekivanja našeg sugovornika, što nam osigurava da se prilagodimo njegovom/njenom osobnom komunikacijskom stilu koji proizilazi iz njegove dominantne boje. Svatko od nas je svijet za sebe, sa svim svojim specifičnostima, te se naš stil ponašanja, komunikacije, naše potrebe i očekivanja razlikuju.Insights MDI® alat nam pomaže ne samo da bolje upoznamo sebe, već i kako to saznanje primijeniti u interakciji s drugima i ostvariti efikasniju komunikaciju.

Alat nam osigurava uputstvo kako se postaviti prema svakoj boji, kako izložiti informaciju koju želimo prenijeti, i kako da postanemo fleksibilniji u komunikaciji.

Insights MDI® nam pomaže otkriti i razumijeti motive koji nas pokreću.

Naši motivi predstavljaju objektiv kroz koji promatramo svijet, ono što nas ispunjava i što izaziva našu inicijativu. Oni su duboko u svima nama ali većina nas nikada ne nauči kako ih definirati i iskoristiti na najbolji mogući način. Insights MDI® osvjetljava razlike u perspektivi i objašnjava ih, čime olakšava razumijevanje i drugih i sebe.

Kada su naši motivi zadovoljeni, osjećamo se angažirano, nagrađeno, i energično. A kada smo strastveni prema onome što radimo postižemo i bolje rezultate.

Kome je namijenjen?

Svima koji žele unaprijediti svoj stil komunikacije, da budu svijesniji svog stila ponašanja i utisaka koji ostavljaju u kontaktu s drugima, onima koji žele efikasnije upravljati svojim vremenomn, i kao i onima koji žele biti efikasniji u interakciji s drugačijima od sebe.

Šta dobiva pojedinac?

 • Bolje razumijevanje svojih snaga i slabosti
 • Sveobuhvatan plan osobnog razvoja
 • Kvalitetnije odnose s drugima
 • Bolje upravljanje svojim vremenom

Koja je boja tvog tima?

Svaki tim je više od sume svojih članova. Individualni razvoj članova tima nije dovoljan kako bi se unaprijedio cjelokupan tim, potrebna je šira slika – kako se svaki pojedinac uklapa u tim, koja je njegova uloga, čime doprinosi, a čime koči tim? Insights MDI® putem svog Timskog izvještaja odgovara na ova pitanja i vaš tim dovodi na viši nivo funkcionisanja.

Talenat dobija utakmice, ali timski radi i inteligencija osvajaju prvenstva – Majkl Džordan

Do efikasnijih rješenja uz usklađen tim

Uz pomoć pregleda i poređenja pojedinačnih stilova ponašanja, motiva i vrijednosti članova tima dobijamo sveobuhvatni uvid u snage i slabosti tima.

Šta znači ako je Vaš tim većinski crveno-žut? Kako najbolje iskoristiti svoje plave članove tima? Šta znači „nedostatak“ određenih stilova i kako se nositi sa njim? Analizom različitih stilova ponašanja i timskog kruga dobijamo odgovore na ova pitanja a samim tim i uvod u strukturu i dinamiku tima – što je ključna informacija da bismo znali kako zapravo tim funkcioniše, koji odnosi i ljudi su ključni za efikasnost tima i da li neko „odskače“ od ostatka.

U svakom timu i poslu je za uspjeh ključna komunikacija. Insights MDI® daje uvid u stil komunikacije tima, a pored toga i savjete kako doći do boljeg međusobnog razumijevanja članova tima i kvalitetnijih međuljudskih odnosa.

Analiza motiva i vrijednosti članova tima nam pruža informaciju kako učiniti da tim bude angažovan, posvećen i motivisan, koji su faktori koji dovode do stresa, i gdje su potencijalni izvori konflikata.

Insights MDI® obezbjeđuje idealnu osnovu za formiranje strategija podjele zadataka i uloga koje će dovesti kako do maksimalne produktivnosti tako i do maksimalnog zadovoljstva tima.

Kome je namijenjen?

Novoformiranim timovima koji tek treba da se upoznaju i „stanu na noge“, svim timovima koji prolaze kroz izazove, kao i timovima koji žele da budu još jači, bolji i efikasniji.

Šta dobija organizacija?

 • Efikasniju komunikaciju i kvalitetnije međuljudske odnose
 • Redukovan stres i manje konflikata
 • Jasno definisanu timsku kulturu
 • Strategije za potenciranje snaga i minimiziranje slabosti tima

Koje su boje vaše kompanije?

Čak i najbolji talenti ne mogu iskoristiti svoje potencijale do maksimuma ako se ne nalaze na pravom mjestu u organizaciji. Insights MDI® analiza obezbjeđuje jednostavnu procjenu zahtjeva radnog mjesta koja je odlična osnova za sve procese kompanijskog razvoja.

Svaki minut potrošen na organizaciju nam zaradi jedan sat kasnije. – Bendžamin Frenklin

Organizovana kompanija je uspješna kompanija

Insights MDI® nudi opširnu analizu radnog mjesta kojom se određuje koja su to ponašanja neophodna za uspjeh na datom radnom mjestu i koje vrijednosti i motive rad na datoj poziciji podržava i nagrađuje. Uz ovo sveobuhvatno poređenje proces selekcije dobija dodatnu vrijednost i postaje brži, a uz preciznu analizu radnih mjesta proces reorganizacije ili restrukturiranja je lakši i jednostavniji. A saznanje o tome koje vrijednosti i motive posao podrazumijeva i nagrađuje omogućava naučno zasnovanu procjenu i definisanje kompanijske kulture, kao i procjenu uklapanja zaposlenih u kulturu.

Plan nasleđivanja je neizostavan za sve organizacije koje vode računa o svojoj budućnosti i žele dugoročno da se zadrže na tržištu. Informacija o tome šta pozicija koja se nasleđuje zahtijeva od kandidata i kako se on u to uklapa više nije dovoljna – zato uvodimo emocionalnu inteligenciju koja pravi razliku između menadžera i lidera.

Organizacija brže raste i bolje posluje kada je posvećenost zaposlenih viša. Insights MDI® nudi veoma praktične i primjenljive savjete kako motivisati i upravljati svojim zaposlenima i kako im obezbijediti okruženje koje im je potrebno kako bi pružili svoj maksimum.

Kome je namijenjen?

Organizacijama koje prolaze kroz promjene ili izazove, kao i novim kompanijama koje žele da rastu na kvalitetnoj osnovi.

Šta dobija organizacija?

 • Brži i efikasniji proces selekcije
 • Kvalitetniji plan nasleđivanja
 • Višu posvećenost i zadovoljstvo zaposlenih
 • Brži rast poslovanja

Oblasti koje Insights MDI® pokriva su: 

  Opšte karakteristike našeg ponašanja
  Kakav doprinos pojedinac donosi u radnu sredinu/tim
  Komunikacija: komunikacioni stil osobe; savjeti kako komunicirati, a kako ne komunicirati sa njom
  Reputacija: kako osoba vidi sebe, a kako je vidi okolina kada je pod umjerenim ili visokim stresom
  Prirodni i adaptirani stil ponašanja
  Kradljivci vremena – u kojim oblastima i ponašanjima osoba najviše gubi vrijeme
  Oblasti za dalji razvoj
  Hijerarhija 12 ključnih načina ponašanja osobe u poslovnom okruženju
  Opšte karakteristike naših motiva i vrijednosti
  Opis primarnih, situacionih i indiferentnih motiva
  Snage
  Konflikti ponašanja i motiva
  Idealno okruženje
  Ključni savjeti za motivisanje
  Ključni savjeti za upravljanje
  Akcioni plan

Projektni menadžment

Transformišemo vaše poslovanje i strategije.

Pročitaj više

Obaveze prema dobavljačima

Produktivnije upravljanje novčanim tokovima.

Pročitaj više

Potraživanja

Automatizacija vaših potraživanja.

Pročitaj više

Finansijsko izvještavanje

Kombinacija analize operativnih i strateških performansi.

Pročitaj više