Dvaput mjeri, jednom sijeci

HR menadžerku je jednog dana udario autobus i ona je tragično preminula. Kada je njena duša stigla na vrata Raja, dočekao ju je Sv. Petar rekavši: “Znaš, mi nikada nismo imali HR menadžera koji je stigao ovako daleko, tako da nismo sigurni šta da radimo sa tobom.”

“Oh, zaista? Pa zar me ne možete samo pustiti unutra?”, reče žena.

“Pa, volio bih”, reče Sv. Petar, “ali imam naređenje sa vrha. Dobili smo instrukcije da te pustimo da provedeš jedan dan u Paklu, jedan dan u Raju, i možeš sama da odlučiš gdje želiš da provedeš vječnost.”

“Zapravo, mislim da bih voljela da to bude Raj”, reče žena. “Žao mi je, ali pravila se moraju poštovati”, reče Sv. Petar i isprati ženu u lift koji vodi ka paklu.

Kako su se vrata otvorila u Paklu ona zakorači na predivan teren za golf. U daljini je bio prelijep restoran sa baštom,  a na terenu mnoštvo poslovno obučenih, veselih prijatelja i nekadašnjih kolega koji su se smijali i nazdravljali joj. Svi su joj prilazili, pozdravljali se sa njom i dugo pričali o starim vremenima. 

Odigrali su odličnu partiju golfa, kasnije su otišli u restoran gdje su jeli savršeno pripremljene jastoge. Upoznala je Đavola (koji je zapravo bio iznenađujuće fin) i tako je provela predivnu noć pričajući viceve i igrajući. 

Ubrzo je došlo vrijeme da krene. Pozdravila se sa svima i svi su joj mahali dok je ulazila u lift. Lift je krenuo nagore, a kada su se vrata otvorila, Sv. Petar je čekao ispred. “A sada je došlo vrijeme da provedeš dan u Raju”, reče.

Tako je sledeća 24h provela lješkareći na oblacima, svirajući harfu i pjevajući, što je bilo divno skoro koliko i njen dan u Paklu. Kada je njen dan u Raju prošao, došao je Sv. Petar i rekao: “Provela si dan u Raju i dan u Paklu,sada je došlo vrijeme da odlučiš.”
Razmislila je na sekundu, a onda odgovorila: “Pa, Raj je definitivno divan, ali zapravo sam se bolje provela u Paklu. Biram Pakao.”
Tako je Sv. Petar ispratio do lifta i poslao u Pakao. Kada su se vrata otvorila našla se u pustoši, zagađenoj i prekrivenoj smećem. Vidjela je svoje prijatelje u raljama, kako skupljaju smeće i stavljaju ga u stare vreće. Đavo joj je prišao i prebacio ruku preko njenog ramena.

“Ali, ja ne razumijem”- počela je da muca menadžerka. “Kada sam bila ovdje prošli put, ovdje je bio teren za golf, restoran. Jeli smo jastoge, plesali i  proveli divan dan. Sada je tu samo pustoš, smeće I svi moji prijatelji izgledaju užasno.”
Đavo ju je pogledao i nasmijao se, rekavši: “Juče smo te regrutovali, danas si zaposleni.”