Carpe diem

Iskoristi dan, iskoristi šansu!

Za nekoga ko ne voli fraze, ova  isplivava previše često. Opet, verujem da ovo vreme samoizolacije i udaljavanja treba da posvetimo nekim bitnim pitanjima.  U redu, tu smo gde smo i hajde da izlistamo činjenice:

  • Zatvoreni smo u kućama, sa najmilijima
  • Radimo od kuće (ako smo imali sreće, pa još uvek imamo posao)
  • Žalimo se kako nam je teško
  • Gubimo vreme umesto da radimo na sebi, otkrivamo nove talente ili neka nova interesovanja

Ko nam može zabraniti da otkrijemo nešto novo o sebi i počnemo da radimo na tome? Nismo svi ‘’nesnadjeni’’, žargonski rečeno.  Možda nam je samo potreban neko  ko će da nas usmeri, da nas zainteresuje za nešto. Nekad imamo problem sa priznavanjem toga, ali moramo negde biti svesni da nema ničega lošeg u konsultacijama i traženju saveta. U traženju sebe, generalno.

Pomerate li granice u kuhinji?

Ja sam, recimo, smatrala da sam rodjena da studiram i predajem francuski. Elem, sticajem okolnosti upisala sam Ugostiteljsko-turističku školu, smer kuvar. Probala sam da se pronadjem u tome, ali nisam uspela. Da se razumemo, umem ja da kuvam, ali ne želim time da se bavim. Onda sam prešla u konobare. To mi ide, rekla bih, jako dobro. Za sve ove godine rada nikada nisam imala problema sa gostima, niti se neko žalio na mene, a jako sam uživala u poslu.  Ali to je bilo dok sam bila mladja. Shvatila sam da je moj poziv nešto sasvim drugo i da je taj posao konobara bio priprema i test za ovo čime se sada bavim. U ovome sam se pronašla. Da li mi je neko pomogao? Jeste. Da li sam ja to tražila? Jesam. Da li sam imala iskustva? Ne, ni jednog jedinog dana. Pružila mi se šansa – iskoristila sam je!
Sada radim kao regruter u HR agenciji koja posreduje pri zapošljavanju. Moj posao jeste da komuniciram sa kandidatima koji žele da se zaposle u ugostiteljstvu, da im predočim sve strane posla, sve ono što mogu da očekuju. A koja je najbolja strana toga? Oni koji nisu upućeni – imaju informaciju iz prve ruke. Dakle, sve što sam radila bio je uvod u novo poglavlje moje karijere.

Imate li svrhu? Imate li cilj? Pomerate li granice u kuhinji, začinjavate li svoj život kako Vama odgovara? Jeste li sladokusac koji pronalazi mir, razonodu i smisao u umetnosti poslastičarstva? Ili ste, pak, neko ko uživa da ugađa drugima i čini da se osećaju lagodno, prijatno i primećeno?

Ako je odgovor na bilo koje od ovih pitanja ‘da’, onda imam da Vam kažem samo jedno: Pruža Vam se šansa – iskoristite je!

Šta propuštamo, a šta nam se nudi? - Obuka za deficitarna zanimanja

https://hrpartners.me/obuka-za-deficitarna-zanimanja/
Iskoristite ovo vreme da zavolite svoje talente i pronadjete sebe, u nekom od deficitarnih zanimanja za koje Vam nudimo obuku.

Sezona kasni i ne znamo kada će i kako početi. Dakle, ne morate žaliti za propuštenom sezonskom zaradom. Zato su tu druge šanse. Razmotrite ih još jednom da ne biste žalili za njima.

Naš projekat: Obuka za deficitarna zanimanja je u toku. U fazi smo prikupljanja kandidata. Ne kasnite s odlukom iako je po planu obuka trebala da počne 1. aprila.    

Ništa se ne otkazuje, samo dobijate na vremenu da donesete pravu odluku. Čekamo trenutak kada za sve nas bude bezbedno da se okupimo u Miločeru (Hotel Residence) i krenemo sa obukom u trajanju od 2 meseca.  Isprobavaćete recepte uz nadzor vrhunskih stručnjaka, naučićete mnogo o gastronomiji i ugostiteljstvu generalno. Nakon toga vas čekaju poslodavci kod kojih ćete proveriti stečena znanja (2 meseca plaćene prakse kod poslodavca). Nakon toga, najbolji kandidati će dobiti ugovore o radu na 6 meseci.

Ko bi se nadao ovakvom obrtu?  Iskoristi dan, iskoristi šansu!

Dajana Vuković

Hospitality Recruitment Assistant