Zašto poslodavci biraju In-house treninge

Kakoda obezbijedite dugoročan razvoj Vaše kompanije?

Poredbrojnih faktora koji zavise od poslovnog ambijenta, kvaliteta Vašeg proizvoda ili usluge, jedan od uslova bez kojeg ne možete računati na razvoj kompanije jeste razvoj Vaših zaposlenih.
Nezavisno od toga koliko imate zaposlenih, učenje i razvoj Vaših zaposlenih su neminovnost. Većina vlasnika biznisa ili menadžera je svjesna ove činjenice, međutim često sebi postavljaju vrlo opravdana pitanja npr. kako izabrati najefikasniji model, kako postići najbolje rezutltate za što manje utrošenog vremena i novca...
U praksi savremenog poslovanja izdvojio se metod tzv. In-house treninga, kao jedan od efikasnijih modela unapređenja zaposlenih u jednoj kompaniji. 
Finansijska ušteda nije jedina i glavna prednost inhouse treninga. Vrijeme je pokazalo da je na strani In-house treninga mnogo više dobrih razloga i prednosti koje ih čine poželjnijim i korisnijim u očima poslodavaca. Vremenom se promijenio i odnos zaposlenih prema ovoj formi treninga. 

Zašto su In-house treninzi dobar izbor za Vašu kompaniju?

Vaša kompanija je mikro svijet za sebe. Vi najbolje znate koje su Vaše potrebe. Naše treninge i iskustvo prilagođavamo Vašim zahtjevima. Prednosti IN-HOUSE treninga ogledaju se u sljedećem:

Program učenja se formira i prilagođava Vašim potrebama - Ukoliko ste ustanovili šta su Vam izazovi u poslovanju na čemu treba da radite, koja znanja ili vještine Vaši zaposleni treba da unaprijede, In-house treninzi su dobar izbor. Svaki In-house trening, bez obzira na kojoj metodologiji da se zasniva, mora se prilagoditi potrebama kompanije u kojoj se izvodi.

Svi zaposleni usvajaju iste informacije - Koliko puta ste slali Vaše zaposlene na neki trening, seminar i nakon toga niste primjećivali, neke velike promjene? To je sasvim očekivano, jer pojedinačno slanje zaposlenih je korisno u situacijama, kada baš ti zaposleni treba da nauče nešto novo, međutim, ako želite da se svi zaposleni razvijaju kao tim i da pravac promjene i razvoja ide u istom smjeru, onda su In- house treninzi najbolji izbor. Važno je da kada se usvajaju nove navike u poslovanju, razvijaju nove vještine da što više zaposlenih na isti način prolazi kroz iskustvo, kako bi i nakon završenih treninga, došlo do transfera naučenog u praksu.

Jačanje timske kulture - zajedničko učenje, zajednički razvoj, zajedničko savladavanje novih vještina u velikoj mjeri doprinosi i jačanju timske kulture i  u velikoj mjeri poveća vjerovatnoću da će željena promjena zaživjeti u praksi. Kada se pojedinci šalju na seminare ili treninge, ostalima to može izgledati kao da su time povlašćeni ili nagrađeni, a oni ostali kao da nisu dio tima ili da su kažnjeni, što u svakodnevnom radu može biti kontraproduktivno.

Ulaganje u zaposlene: trošak ili investicija?

Praksa potvrđuje da poslovni ambijet polako prevazilazi stereotipe koji su dugo bili na snazi i ograničavali razvoj kompanija,  kao npr. da ulaganje u zaposlene je trošak ili zašto ulagati u zaposlene kad postoji rizik da oni odu iz kompanije ili zaposlićemo najbolje, pa onda nećemo morati da ulažemo u njih... 
Na sreću, danas se ulaganje u razvoj zaposlenih posmatra kao investicija, kao i  da je mnogo opasnije za kompaniju ako ne ulažemo u razvoj zaposlenih i oni ostanu kod nas, i što je najvažnije najbolji kandidati ne postoje na tržištu rada, najbolji se stvaraju, po mjeri svake kompanije. Upravo jedan od najefikasnijih modela za razvoj zaposlenih, a samim tim i kompanija, su In-house treninzi.

Učenje (razvoj) po mjeri klijenta

Rise Up, prvi Trening centar za razvoj poslovnih vještina, nudi kvalitetne in house treninge, prilagođene Vašim potrebama.

Vaša kompanija je mikro svijet za sebe. Vi najbolje znate koje su Vaše potrebe, mi naše treninge i iskustvo prilagođavamo Vašim zahtjevima.

Kako radimo?

Naši treninzi su interaktivni, kombinuju se predavanja, prezentacije, praktične vježbe, grupni i individualni rad, sve u cilju efikasnijeg usvajanja novih znanja, što obezbjeđuje mnogo brži transfer naučenog u praksu. Takođe, obezbjeđujemo podršku u praćenju i konsultacije nakon treninga, kako bi obezbijedili veći kvalitet u procesu učenja i promjene. Danka Ćetković - NLP trener i kouč