Ostale novosti

Sporazum o saradnji između Obrtničke komore IŽ i HR Partners

Danas je u prostorijama Obrtničke komore Istarske županije potpisan sporazum o suradnji između Obrtničke komore i HR Par...

INSIGHTS MDI® - Obavezan alat u kompanijama 21. vijeka

Zamislite svijet gdje svaku osobu možete pročitati kao otvorenu knjigu… Uzbudljivo, zar ne? A bilo bi posebno zanimljivo...

"Migracije stanovništva treba prihvatiti kao neizbježne, umjesto da se protiv njih borimo, treba se prilagoditi. Tko to prihvati, brže će riješiti problem kadrova"

Veliša Stamatović sudjelovao je prošlog tjedna na Forumu zagrebačkih ugostitelja, s krizom kadrova kao glavnom temom....

Utisci sa konferencije Spark.me

 

spark.jpg

 

Marketing tim HR Partners-a je i ove godine bio na jednoj od najvećih marketing konferencija u Jugoistočnoj Evropi Spark.me koja je održana 28. i 29. maja u Bečićima. Zadovoljstvo nam je bilo učestvovati na ovakvom događaju koji je bio veoma dobro organizovan, i na kome su svjetski stručnjaci iz oblasti marketinga, preduzetništva, tehnoloških start up-ova, biznis inovacija i strategija govorili o sve većem značaju digitalnih komunikacija u sferi poslovanja. Govornici na ovogodišnoj konferenciji bili su: Brian Solis, Paul Papadimitriou, Jon Bradford, Danica Kombol, Dave Haynes, Scott Morrison,Tony Conrard, Sara Rosso, Frank Gruber, Marvin Liao, Annie Machon, Andrew Song i Veronica Belmont. 


Prvi dan Spark.me konferencije otvorio je Brian Solis, marketing stručnjak, analitičar i pisac, koji je govorio o sve bržim promjenama koje nam donosi tehnologija. Dao nam je savjet da sami budemo pokretači promjena, i da sva snaga i potencijali leže u nama samima. Paul Papadimitriou je takođe na orginalan način govorio o identitetu, tehnologijama i inovacijama. Govorio je i o putovanjima koja su pravi način za upoznavanje sebe samoga i svog identiteta, objašnjavajući nam da je čitav život jedno veliko putovanje.


Ništa manje nas nije oduševila Danica Kombol koja je govorila o tome kako uticajni ljudi mogu pomoći razvoju brenda. Govorila je o konceptu storrytellinga, koji je veoma značajan za razvoj određenog brenda, kao i imaginarnim prijateljima koje većina nas ima na društvenim mrežama i njihovom uticaju prilikom preporuke određenog proizvoda.

 
 Publiku je oduševio i Scott Morrison. Tema njegovog nastupa bili su boom lideri i njihov značaj. Jedan od najenergičnijih nastupa praćen ovacijama slušalaca bio je upravo njegov. Poslednji ovog dana je nastupio Tony Conard, koji je govorio o svojim počecima, radu na različitim poslovima, i da je to bio njegov put koji je polako ali veoma sigurno išao uzlaznom putanjom. On je osnivač sajta About.me čiji se koncept razlikuje od Facebook-a ili Twiter-a jer omogućava da sebe predstavite mnogo ličnije i drugačije.


Drugi dan konferencije otvorila je Sara Rosso, direktorica marketinga kompanje WordPress.com, i jedan od osnivača World Nutela Day, koja je bila jedan od ključnih govornika. Marvin Lao je  takođe imao veoma interesantno predavanje. Pričao je o tome koliko će se poslovi u budućnosti mijenjati i o vremenu nestajanja poslova. Jedan od njegovih citata je: "Vrijeme u kom ste radili isti posao tokom cijelog života je prošlo!” 

Spark.me  je i ove godine bio veoma značajan kako za pojedince tako i za firme, jer se kroz cijelo predavanje provlačila tema inovacija i kreativnosti u poslovanju. Spark.me je i ove godine dao vjetar u leđa ljudima koji drugačiije vide i misle.