Ostale objave

INSIGHTS MDI® - Obavezan alat u kompanijama 21. vijeka

Zamislite svijet gdje svaku osobu možete pročitati kao otvorenu knjigu… Uzbudljivo, zar ne? A bilo bi posebno zanimljivo...

"Migracije stanovništva treba prihvatiti kao neizbježne, umjesto da se protiv njih borimo, treba se prilagoditi. Tko to prihvati, brže će riješiti problem kadrova"

Veliša Stamatović sudjelovao je prošlog tjedna na Forumu zagrebačkih ugostitelja, s krizom kadrova kao glavnom temom....

Radionica Coca-Cola podrška mladima u Podgorici

„Coca-Cola podrška mladima“ je nacionalni program kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora, koji mladima u Crnoj Gori omogućava...

Sporazum o saradnji između Obrtničke komore IŽ i HR Partners

POMOĆ TURIZMU I UGOSTITELJSTVU OKO RADNE SNAGE

Danas je u prostorijama Obrtničke komore Istarske županije potpisan sporazum o suradnji između Obrtničke komore i HR Partners iz Budve, a sve kao pomoć turizmu i ugostiteljstvu oko uvijek potrebne radne snage.

Predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić naglasio je da potpisivanje ovog sporazuma je veoma značajno kad znamo koliko turizam žudi za kvalitetnim ugostiteljskim i turističkim kadrom.

- Za sada će ova suradnja biti usmjerena prema turizmu i ugostiteljstvu, ali očekujemo da se ubuduće raširi i na ostale grane gospodarstva - rekao je Robert Momić.

Predsjednik CEHA ugostitelja Obrtničke komore Istarske Županije Stanislav Briškoski je naglasio da je ugostiteljima u ovom trenutku radna snaga vrlo bitna i stalno se radi na povećanju ugostiteljskih djelatnika.

- Trebamo kvalitetnu radnu snagu i veselimo se suradnji s firmom HR Partners, koja se pokazala kvalitetnom u ovom segmentu gospodarstva. - istaknuo je Briškoski.

Veliša Stamatović, vlasnik HR Partners je istaknuo da je to firma koja djeluje na području Srbije, Crne Gore, BIH, Slovenije, Republike Srpske, a da ove godine otvaraju i ured u Zagrebu. Razlog dolasku u Hrvatsku i otvaranje filijale u Zagrebu je stalna potreba hrvatskog turizma i ugostiteljstva za kvalitetnom radnom snagom.

- U HR Partnersu je zaposleno 70 ljudi, a isto toliko smo uspješno ljudi zaposlili prošle godine u kratkom periodu u ugostiteljsko-turističkom sektoru u RH, s time da smo tek u lipnju ušli u suradnju s Hrvatskom, a već ove godine imamo potražnju deset puta veću. Sličnu situaciju smo s radnom snagom imali i u Crnoj Gori gdje je prije deset godina bila velika potražnja za kvalitetnom radnom snagom, pa smo edukacijom došli do njih i sad je stanje stabilizirano, a tako bi se trebalo dogoditi i u Hrvatskoj za 5-6 godina. - rekao je Stamatović.

Izvor: http://www.regionalexpress.hr