Ostale objave

Održan Sajam zapošljavanja u Banjoj Luci - Put do posla

U Delta Planetu, Banja Luka 11. i 12. maja održan je Sajam zapošljavanja pod nazivom Put do posla. Svi koji su bili zain...

III HR MEET UP- Razvoj ljudskih resursa nije luksuz nego potreba

‘’Ljudi nijesu savršeni i nikad neće biti. Ljude treba osnažiti u onome u čemu su najbolji. U oskudici adekvatne ponude...

III HR Meet Up, 9. maj – hotel CentreVille sa početkom u 10h

Pozivamo vas na treći HR Meet Up koji organizujemo u saradnji sa Asocijacijom menažera Crne Gore. U želji da pronađ...

Peter Hawkins - Liderstvo je pitanje stava, a ne uloge

 

Kompanija HR Partners imala je čast i jedinstvenu priliku da 05. oktobra bude domaćin prof. Peteru Hawkinsu koji je na naš poziv boravio u Crnoj Gori. Tom prilikom, prof. Hawkins je za nas i naše prijatelje održao predavanje na temu: Creating a Coaching Culture.

Peter Hawkins je profesor na Henley Business School u Londonu, počasni predsjednik Academy of Executive Coaching, jedan od vodećih konsultanata i istraživača na polju liderstva i koučinga u svijetu, autor brojnih knjiga i publikacija od kojih mnoge spadaju u obaveznu literaturu kada je u pitanju stručno obrazovanje u ovoj oblasti.  

Koučing kultura predstavlja novu eru u razvoju korporativnog upravljanja, a prof. Peter Hawkins nam je ukazao kada, kako, zašto i s kojom svrhom je došlo do ove promjene u načinu upravljanja.

Na ovom predavanju, neizostavna je bila i tema liderstva jer, kako i sam prof. Hawkins kaže: „Liderstvo je više pitanje stava, a ne uloge“.

Vjerujemo da će uz odgovarajuće napore s naše strane,  koučing kultura uskoro postati obavezujući standard i za naše poslovno okruženje.