Ostale objave

Sporazum o saradnji između Obrtničke komore IŽ i HR Partners

Danas je u prostorijama Obrtničke komore Istarske županije potpisan sporazum o suradnji između Obrtničke komore i HR Par...

INSIGHTS MDI® - Obavezan alat u kompanijama 21. vijeka

Zamislite svijet gdje svaku osobu možete pročitati kao otvorenu knjigu… Uzbudljivo, zar ne? A bilo bi posebno zanimljivo...

"Migracije stanovništva treba prihvatiti kao neizbježne, umjesto da se protiv njih borimo, treba se prilagoditi. Tko to prihvati, brže će riješiti problem kadrova"

Veliša Stamatović sudjelovao je prošlog tjedna na Forumu zagrebačkih ugostitelja, s krizom kadrova kao glavnom temom....

Peter Hawkins - Liderstvo je pitanje stava, a ne uloge

 

Kompanija HR Partners imala je čast i jedinstvenu priliku da 05. oktobra bude domaćin prof. Peteru Hawkinsu koji je na naš poziv boravio u Crnoj Gori. Tom prilikom, prof. Hawkins je za nas i naše prijatelje održao predavanje na temu: Creating a Coaching Culture.

Peter Hawkins je profesor na Henley Business School u Londonu, počasni predsjednik Academy of Executive Coaching, jedan od vodećih konsultanata i istraživača na polju liderstva i koučinga u svijetu, autor brojnih knjiga i publikacija od kojih mnoge spadaju u obaveznu literaturu kada je u pitanju stručno obrazovanje u ovoj oblasti.  

Koučing kultura predstavlja novu eru u razvoju korporativnog upravljanja, a prof. Peter Hawkins nam je ukazao kada, kako, zašto i s kojom svrhom je došlo do ove promjene u načinu upravljanja.

Na ovom predavanju, neizostavna je bila i tema liderstva jer, kako i sam prof. Hawkins kaže: „Liderstvo je više pitanje stava, a ne uloge“.

Vjerujemo da će uz odgovarajuće napore s naše strane,  koučing kultura uskoro postati obavezujući standard i za naše poslovno okruženje.