Ostale objave

I ove godine održana radionica Coca-Cola podrška mladima u Podgorici

Coca-Cola podrška mladima“ je nacionalni program kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora, koji mladima u Crnoj Gori omogućava...

Uz kafu do posla!

Kompanija HR Partners u saradnji sa Propaganda barom 18. i 19. aprila organizuje Recruitment Days u Nikšiću!

Zašto Career Check?

Za sve one koji žele da povećaju svoju samosvijest i sliku o sebi kako bi donijeli prave odluke u karijeri Svi smo se...

Peter Hawkins - Liderstvo je pitanje stava, a ne uloge

 

Kompanija HR Partners imala je čast i jedinstvenu priliku da 05. oktobra bude domaćin prof. Peteru Hawkinsu koji je na naš poziv boravio u Crnoj Gori. Tom prilikom, prof. Hawkins je za nas i naše prijatelje održao predavanje na temu: Creating a Coaching Culture.

Peter Hawkins je profesor na Henley Business School u Londonu, počasni predsjednik Academy of Executive Coaching, jedan od vodećih konsultanata i istraživača na polju liderstva i koučinga u svijetu, autor brojnih knjiga i publikacija od kojih mnoge spadaju u obaveznu literaturu kada je u pitanju stručno obrazovanje u ovoj oblasti.  

Koučing kultura predstavlja novu eru u razvoju korporativnog upravljanja, a prof. Peter Hawkins nam je ukazao kada, kako, zašto i s kojom svrhom je došlo do ove promjene u načinu upravljanja.

Na ovom predavanju, neizostavna je bila i tema liderstva jer, kako i sam prof. Hawkins kaže: „Liderstvo je više pitanje stava, a ne uloge“.

Vjerujemo da će uz odgovarajuće napore s naše strane,  koučing kultura uskoro postati obavezujući standard i za naše poslovno okruženje.