Ostale novosti

Sporazum o saradnji između Obrtničke komore IŽ i HR Partners

Danas je u prostorijama Obrtničke komore Istarske županije potpisan sporazum o suradnji između Obrtničke komore i HR Par...

INSIGHTS MDI® - Obavezan alat u kompanijama 21. vijeka

Zamislite svijet gdje svaku osobu možete pročitati kao otvorenu knjigu… Uzbudljivo, zar ne? A bilo bi posebno zanimljivo...

"Migracije stanovništva treba prihvatiti kao neizbježne, umjesto da se protiv njih borimo, treba se prilagoditi. Tko to prihvati, brže će riješiti problem kadrova"

Veliša Stamatović sudjelovao je prošlog tjedna na Forumu zagrebačkih ugostitelja, s krizom kadrova kao glavnom temom....

Jačanje timske sinergije kompanije Ledo

Po čemu se prepoznaju najbolji timovi?

Otvorenost za razvoj je svakako nešto što je karakteristika najboljih timova. Ledo tim se poslije brojnih treninga i edukacija, ovaj put odlučio za timski koučing u organizaciji i izvođenju Rise Up tima.

U današnjem poslovnom okruženju promjena je konstanta, timovi koji su u stanju ne samo da se prilagode promjenama, već da idu i korak ispred, uspijevaju da budu lideri u svojim branšama. Ledo tim je timskim koučingom radio na definisanju zajedničkog razvojnog timskog cilja, kao i na pojedinačnim ciljevima, koji doprinose realizaciji timskog.

Timski koučing je metodologija razvoja tima u kojoj kouč vodi tim, da kroz analizu, eksperimentisanje, razmjenu i uvježbavanje,  razviju svoje potencijale i postanu najbolja verzija sebe. Timski koučing može da doprinese izgradnji efektivnijih međuljudskih relacija i načina rada, predstavlja proces tokom kojeg članovi tima usvajaju nove vještine, uvide i znanja, koristi se za postizanje konkretnih već ugovorenih timskih ciljeva... ali prije svega timskim koučingom timove podstičemo da maksimizuju svoju performansu, efektivnost, učenje i zadovoljstvo. Takođe, postizanje definisanih organizacionih ciljeva, maksimizujući sinergijski efekat tima ali i svoje zadovoljstvo je nešto što se postiže timskim koučingom.

Ledo tim, koji je brojao 12 članova je putem timskog koučinga, radio na jačanju timske sinergije, sagledavanju i prevazilaženju vlastitih različitosti, kao i pronalaženju načina da se različitosti koriste kao prednosti, zatim na otvorenosti za povratne informacije u cilju daljeg razvoja i učenja.