Ostale novosti

Održan Sajam zapošljavanja u Banjoj Luci - Put do posla

U Delta Planetu, Banja Luka 11. i 12. maja održan je Sajam zapošljavanja pod nazivom Put do posla. Svi koji su bili zain...

III HR MEET UP- Razvoj ljudskih resursa nije luksuz nego potreba

‘’Ljudi nijesu savršeni i nikad neće biti. Ljude treba osnažiti u onome u čemu su najbolji. U oskudici adekvatne ponude...

III HR Meet Up, 9. maj – hotel CentreVille sa početkom u 10h

Pozivamo vas na treći HR Meet Up koji organizujemo u saradnji sa Asocijacijom menažera Crne Gore. U želji da pronađ...

Jačanje timske sinergije kompanije Ledo

Po čemu se prepoznaju najbolji timovi?

Otvorenost za razvoj je svakako nešto što je karakteristika najboljih timova. Ledo tim se poslije brojnih treninga i edukacija, ovaj put odlučio za timski koučing u organizaciji i izvođenju Rise Up tima.

U današnjem poslovnom okruženju promjena je konstanta, timovi koji su u stanju ne samo da se prilagode promjenama, već da idu i korak ispred, uspijevaju da budu lideri u svojim branšama. Ledo tim je timskim koučingom radio na definisanju zajedničkog razvojnog timskog cilja, kao i na pojedinačnim ciljevima, koji doprinose realizaciji timskog.

Timski koučing je metodologija razvoja tima u kojoj kouč vodi tim, da kroz analizu, eksperimentisanje, razmjenu i uvježbavanje,  razviju svoje potencijale i postanu najbolja verzija sebe. Timski koučing može da doprinese izgradnji efektivnijih međuljudskih relacija i načina rada, predstavlja proces tokom kojeg članovi tima usvajaju nove vještine, uvide i znanja, koristi se za postizanje konkretnih već ugovorenih timskih ciljeva... ali prije svega timskim koučingom timove podstičemo da maksimizuju svoju performansu, efektivnost, učenje i zadovoljstvo. Takođe, postizanje definisanih organizacionih ciljeva, maksimizujući sinergijski efekat tima ali i svoje zadovoljstvo je nešto što se postiže timskim koučingom.

Ledo tim, koji je brojao 12 članova je putem timskog koučinga, radio na jačanju timske sinergije, sagledavanju i prevazilaženju vlastitih različitosti, kao i pronalaženju načina da se različitosti koriste kao prednosti, zatim na otvorenosti za povratne informacije u cilju daljeg razvoja i učenja.