Ostale novosti

Sporazum o saradnji između Obrtničke komore IŽ i HR Partners

Danas je u prostorijama Obrtničke komore Istarske županije potpisan sporazum o suradnji između Obrtničke komore i HR Par...

INSIGHTS MDI® - Obavezan alat u kompanijama 21. vijeka

Zamislite svijet gdje svaku osobu možete pročitati kao otvorenu knjigu… Uzbudljivo, zar ne? A bilo bi posebno zanimljivo...

"Migracije stanovništva treba prihvatiti kao neizbježne, umjesto da se protiv njih borimo, treba se prilagoditi. Tko to prihvati, brže će riješiti problem kadrova"

Veliša Stamatović sudjelovao je prošlog tjedna na Forumu zagrebačkih ugostitelja, s krizom kadrova kao glavnom temom....

Drugi HR Meet Up, 31. maj, CentreVille Hotel & Experiences

Asocijacija menadžera Crne Gore Vas poziva na drugi HR Meet Up koji organizuje u saradnji sa našom kompanijom. Nakon uspješne realizacije prvog zvaničnog okupljanja HR profesionalaca u Crnoj Gori, naš zajednički cilj i obaveza jeste da nastavimo da osnažujemo HR zajednicu kroz naredne akcije i okupljanja, kako bi se dodatno povezali i uzdigli saradnju do strateškog nivoa.

AMM prepoznaje u HR zajednici Crne Gore strateškog partnera na polju razvoja ljudskih resursa i podizanja standarda u crnogorskom poslovnom ambijentu pa shodno tome želi da pruži adekvatnu podršku:

  • potrebi za međusobnim povezivanjem koju smo jasno prepoznali kod svih prošlogodišnjih učesnika
  • promociji struke, razmjeni iskustava po uzoru na druge profesionalne asocijacije
  • praćenju i upoznavanju sa međunarodnim trendovima na polju razvoja i edukacije zaposlenih, a prevashodno, izgradnju svijesti, solidarnosti i strateške usmjerenosti kada su u pitanju trendovi i izazovi na domaćem tržištu rada!

Retoričko je pitanje: Da li je HR – profesija 21. vijeka? Suštinsko pitanje je: Zašto ova struka iz dana u dan dobija na značaju i zašto njena uloga u globalnim procesima prevrednovanja tržišnih vrijednosti raste? Neki od mogućih odgovora su: zbog nedostatka svijesti o značaju ljudskih resursa za rast i razvoj biznisa; zbog strukturne nezaposlenosti i neusklađenost sa zahtjevima biznisa; zbog sve veće udaljenosti između svijeta rada i svijeta obrazovanja, tj. ponude i tražnje na tržištu rada; zbog rastuće vrijednosti vještina i kompetencija u odnosu na formalne kvalifikacije, itd.

Razvoj biznisa je danas nezamisliv bez odgovornog i dobro izbalansiranog upravljanja ljudskim potencijalima. Drugim riječima, HR podrška razvoju biznisa kao i kulturi korporativnog upravljanja, postaje rastuća potreba svih, bez obzira da li je u pitanju malo, srednje ili veliko preduzeće. Nikada kao danas nije bilo dovoljno jasno da: Organizacije posluju, a ljudi rade i proizvode rezultate! Zato su teme ovogodišnjeg HR Meet Up-a:

  • DOMETI I OGRANIČENJA HR PROFESIJE U CRNOGORSKOM POSLOVNOM AMBIJENTU
  • TRŽIŠTE RADA I POSLOVNA ETIKA
  • HR PROFESIONALCI & HR KONSULTANTI
  • PROMO SESIJA – NOVI HR ALATI
  • OD IZAZOVA DO RJEŠENJA – HR Image Campaign

Za razvoj ove inicijative postoje svi razlozi i dobra volja. Želimo da ovogodišnji HR Meet Up podignemo na još viši nivo učešćem još većeg broja kompanija. Pozivamo sve HR profesionalce kao i pojedince koji se po prirodi svojih funkcija bave poslovima iz domena HR-a, da svojim učešćem daju lični i profesionalni doprinos jačanju HR Zajednice Crne Gore i preuzimanju njene strateške uloge uz punu podršku Asocijacije menadžera Crne Gore!

Očekujemo Vas – 31. maja u hotelu CentreVille Hotel&Experiences.
Svoje prisustvo (max 2 predstavnika jedne kompanije) možete potvrditi putem maila: office@amm.co.me
Ili putem telefona 020 230 778.

 

Izvor: http://amm.co.me/drugi-hr-meet-up-31-maj-hotel-centreville/