Ostale novosti

Sporazum o saradnji između Obrtničke komore IŽ i HR Partners

Danas je u prostorijama Obrtničke komore Istarske županije potpisan sporazum o suradnji između Obrtničke komore i HR Par...

INSIGHTS MDI® - Obavezan alat u kompanijama 21. vijeka

Zamislite svijet gdje svaku osobu možete pročitati kao otvorenu knjigu… Uzbudljivo, zar ne? A bilo bi posebno zanimljivo...

"Migracije stanovništva treba prihvatiti kao neizbježne, umjesto da se protiv njih borimo, treba se prilagoditi. Tko to prihvati, brže će riješiti problem kadrova"

Veliša Stamatović sudjelovao je prošlog tjedna na Forumu zagrebačkih ugostitelja, s krizom kadrova kao glavnom temom....

Zvanično otvoren prvi privatni Centar za karijeru Step Up

Na otvaranju prvog privatnog Centra za karijeru u Crnoj Gori - StepUp, koji je održan 27. marta 2018.god. u prostorijama Kompanije HR Partners prisustvovali su predstavnici javnih ustanova, dugogodišnji partneri i prijatelji, koje u svom poslovanju pridaju stratešku važnost karijerne orijentacije mladih.

Svim prisutnima dobrodošlicu je poželio Izvršni direktor Kompanije HR Partners - Nebojša Janović sa željom da svi zajedno doprinesemo zajednici  u ostvarenju cilja od društvenog značaja.

Institucija koja je prepoznala značaj karijerne orijentacije u kontekstu obrazovanja i tržišta rada je Ministarstvo prosvjete, čiji je predstavnik - Veljko Tomić, Generalni direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih, održao uvodnu riječ, obrazlažući izazove sa kojima se suočavaju mladi, istakao je značaj upravljanja karijernim vještinama i usklađivanja obrazovanja sa potrebama tržišta rada sa ciljem smanjenja nezaposlenosti mladih.

Milena Nikolić, rukovodilac projekta - HR Partners, predstavila je projekat #OMG u okviru Centra za karijeru StepUp sa fokusom na osnaživanje mladih kroz njihove afinitete, sposobnosti i želje da samostalno donose odluke.

Činjenica je da se mladi nakon srednje škole susreću sa jednom od najbitnijih odluka u svom životu : Da li nešto upisati i šta ? Internet generacije od kojih očekujemo da su potpuno snabdjevene svim potrebnim informacijama, upravo možda i iz tog razloga pokazauju izraženu pasivnost kada je donošenje odluka u pitanju.

Centar za karijeru StepUp sigurno mjesto gdje će se ovim izazovima posvetiti psiholozi, stručnjaci iz oblasti neformalnog obrazovanja i HR konsultanti.

 

Pravilno profesionalno usmjeravanje i karijerno savjetovanje, postaje sve značajnije, obzirom na tržište rada, kojeg karakteriše, s jedne strane, visoka stopa strukturne nezaposlenosti, kontinuiran porast nezaposlenosti mladih, a sa druge strane deficit nekih zanimanja, deficit kvaliteta radne snage, ali i brzi razvoj tehnologije i priprema za EU tržište rada.

Vrata Centra se danas otvaraju onima kojima je trenutno, pomoć ove vrste napotrebnija  - mladim ljudima, srednoškolcima kojima je ovo prva velika životna odluka. 

Više informacija o programima na: http://hrpartners.me/centar-za-karijeru-step-up ili broj telefona 069 182 650