Ostale novosti

I ove godine održana radionica Coca-Cola podrška mladima u Podgorici

Coca-Cola podrška mladima“ je nacionalni program kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora, koji mladima u Crnoj Gori omogućava...

Uz kafu do posla!

Kompanija HR Partners u saradnji sa Propaganda barom 18. i 19. aprila organizuje Recruitment Days u Nikšiću!

Zašto Career Check?

Za sve one koji žele da povećaju svoju samosvijest i sliku o sebi kako bi donijeli prave odluke u karijeri Svi smo se...

Zvanično otvoren prvi privatni Centar za karijeru Step Up

Na otvaranju prvog privatnog Centra za karijeru u Crnoj Gori - StepUp, koji je održan 27. marta 2018.god. u prostorijama Kompanije HR Partners prisustvovali su predstavnici javnih ustanova, dugogodišnji partneri i prijatelji, koje u svom poslovanju pridaju stratešku važnost karijerne orijentacije mladih.

Svim prisutnima dobrodošlicu je poželio Izvršni direktor Kompanije HR Partners - Nebojša Janović sa željom da svi zajedno doprinesemo zajednici  u ostvarenju cilja od društvenog značaja.

Institucija koja je prepoznala značaj karijerne orijentacije u kontekstu obrazovanja i tržišta rada je Ministarstvo prosvjete, čiji je predstavnik - Veljko Tomić, Generalni direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih, održao uvodnu riječ, obrazlažući izazove sa kojima se suočavaju mladi, istakao je značaj upravljanja karijernim vještinama i usklađivanja obrazovanja sa potrebama tržišta rada sa ciljem smanjenja nezaposlenosti mladih.

Milena Nikolić, rukovodilac projekta - HR Partners, predstavila je projekat #OMG u okviru Centra za karijeru StepUp sa fokusom na osnaživanje mladih kroz njihove afinitete, sposobnosti i želje da samostalno donose odluke.

Činjenica je da se mladi nakon srednje škole susreću sa jednom od najbitnijih odluka u svom životu : Da li nešto upisati i šta ? Internet generacije od kojih očekujemo da su potpuno snabdjevene svim potrebnim informacijama, upravo možda i iz tog razloga pokazauju izraženu pasivnost kada je donošenje odluka u pitanju.

Centar za karijeru StepUp sigurno mjesto gdje će se ovim izazovima posvetiti psiholozi, stručnjaci iz oblasti neformalnog obrazovanja i HR konsultanti.

 

Pravilno profesionalno usmjeravanje i karijerno savjetovanje, postaje sve značajnije, obzirom na tržište rada, kojeg karakteriše, s jedne strane, visoka stopa strukturne nezaposlenosti, kontinuiran porast nezaposlenosti mladih, a sa druge strane deficit nekih zanimanja, deficit kvaliteta radne snage, ali i brzi razvoj tehnologije i priprema za EU tržište rada.

Vrata Centra se danas otvaraju onima kojima je trenutno, pomoć ove vrste napotrebnija  - mladim ljudima, srednoškolcima kojima je ovo prva velika životna odluka. 

Više informacija o programima na: http://hrpartners.me/centar-za-karijeru-step-up ili broj telefona 069 182 650