Ostale objave

Pripravnički staž – kuvanje kafe ili nešto više?

Završili ste studije? Sjedite i razmišljate - šta sada? Samo nemojte da izgovorite onu najdražu rečenicu našeg narod...

Kako se nositi sa gubitkom posla?

Profesionalno funcionisanje uključuje i neočekivane karijerne događaje. Bez sumnje, najgori od njih je gubitak posla. Da...

Pogled u budućnost

Nekim slučajem naišli ste na vremeplov. Odlučite da ga prvo testirate, pa se vratite „samo“ 10-15 godina unazad. Sve je...

Digitalizacija u procesu zapošljavanja

 

blog grafika digital-01 (1).jpg

Da li ste u posljednjih par godina naišli na slične tekstove: „Digitalizacija je šansa koja se ne propušta“; „Globalizacija i digitalizacija uzele maha“; „Kako iskoristiti digitalizaciju u procesu zapošljavanja“ i sl. Na šta prvo pomislite kada čujete ili pročitate ovako nešto? Da li ste svjesni šta to konkretno donosi digitalizacija, ali i koji su njeni benefiti? Da li i Vi jasno vidite kako nam ona može pomoći u procesu zapošljavanja?

Posljednjih godina u oblasti ljudskih resursa mašine zauzimaju sve veći značaj i sve veći obim posla. Procesi kao što su zapošljavanje, ispitivanje zadovoljstva zaposlenih, procesi regrutacije i selekcije sve više bivaju automatizovani te tako ne morate čekati red ispred šaltera da podnesete Vašu aplikaciju za posao, dostavite neki dokument i sl. Novija istraživanja idu u pravcu da prognoziraju „nestanak“ određenih pozicija u budućnosti, te se tako smatra da većina administrativnih pozicija neće postojati u narednih desetak godina i da su one najviše na udaru procesa digitalizacije. Mašine će preuzeti sve rutinske poslove koji se mogu automatizovati. Plaši li Vas to i kako Vam zvuči? Kako razmišljate na ovu temu? 

U svakom slučaju doći će do pojave novih pozicija, neke se gube, ali će se i veliki broj njih „roditi“. Da li primjećujete sve veći broj influensera, frilensera, kreativaca i ostalih samostalnih radnika za koje prethodnih deset godina većina nas nije ni čula?  Da, to su trendovi koji dolaze i sa kojima trebamo uhvatiti korak. Digitalizacija svakako mijenja proces zapošljavanja, podsjeća na značaj konstantnog učenja i usavršavanja kao i na razmišljanje koje su nam to vještine univerzalno potrebne.

Ono čemu treba da se radujemo jeste da će nam automatizacijom rutinskih poslova ostati više prostora za razvoj „soft skillsa“ i naše kreativnosti. Vještine koje razvijamo nam niko ne može uzeti i uvijek će nas razlikovati od ostalih, ali i samih robota. Neke od takvih koje su cijenjene i koje možete prenositi iz djelatnosti u djelatnost jesu: vještine komunikacije, fleksibilnost i prilagodljivost, kreativnost, saradnja iliti kooperativnost i vještine organizacije kao i  liderstvo.

Digitalizacija je neizbježan proces kojem se trebamo prilagoditi i iskoristiti sve benefite koje nam ona donosi. Ako se i dalje pitate koji su konkretni benefiti možda u sljedećim redovima dobijete odgovore. Dostupnost informacija je samo jedan od benefita. Danas lako, jednostavno i brzo možete doći do svih informacija koje su na tržištu rada. Koje su to pozicije koje su oglašene, kakav kadar poslodavci najčešće potražuju i sa samo par klikova Vaša aplikacija može stići na pravu adresu. Portali za oglašavanje su danas veoma posjećeni i predstavljaju interaktivne platforme koje su kreirane da nam olakšaju cijeli proces potrage posla i apliciranja. Jedan od takvih je i portal www.zaposli.me koji je jedan od najposjećenijih  u Crnoj Gori. Online sajmovi zapošljavanja su veoma korisni jer Vam omogućavaju da vidite ponude brojnih poslodavaca i sa njima razgovarate o mogućnostima Vašeg zaposlenja.

Efikasno regrutovanje i fer selekcija su takođe neki od benefita. Najsavremenije tehnologije i softveri koji se koriste kao platforme za zapošljavanje isključuju mogućnost favorizacije određenih kandidata i zapošljavanja iz pristrasnosti ili nepotizma. Unaprijed definisani kriterijumi selekcije obezbjeđuju „dalji prolazak“ samo onim kandidatima koji ispunjavaju postavljene zahtjeve. Uvremenjena povratna informacija koju dobijate kroz softver u vezi Vaše aplikacije je svakako nešto što često izostaje od strane klijenata, a procesom digitalizacije je olakšana i omogućena kroz par klikova nezavisno o kojem broju kandidata se radi.

Ako pak ne želite da aplicirate za rad u nekoj kompaniji u kojoj biste fizički morali da budete prisutni već da budete „sami svoj gazda“ ali opet radeći za nekoga, digitalizacija je opet na Vašoj strani. Svakako povećava nivo zaposlenosti i omogućava da se veliki broj ljudi, influensera kako ih danas zovemo,  od svoje kuće angažuje, nudi ili prodaje svoje proizvode i zarađuje. Vaše je samo da budete sigurni u to šta najbolje radite i svoje proizvode predstavite putem interneta i kanala koje posjećuje Vaša ciljna grupa.
Digitalizacija takođe rješava sve geografske prepreke i povezuje ljude širom svijeta. Lakše dijelimo iskustva i informacije, a znate kako kažu: „Informacije su zlata vrijedne“. E pa danas su dostupnije nego ikada ranije. 

Sve u svemu veliki je broj prednosti koje nam ovaj proces može podariti samo ukoliko budemo umjeli da ih iskoristimo. 
Za početak treba prihvatiti stanje stvari onako kako ono i jeste i fokus staviti na pozitivnu stranu priče.  Ono što treba da bude predmet našeg interesovanja jesu naše vještine i njihovo usavršavanje. Portal koji je kreiran kao podrška u Vašem karijernom putu i čiji je cilj da Vam pomogne da izgradite karijeru kakvu želite jeste www.karijera.me . Sajt je namijenjen svima koji teže ličnom razvoju i onima koji kontinuirano rade na povećanju lične konkurentnosti na tržištu. Način na koji se danas odnosite prema svom poslu, način na koji planirate promjene i razvijate svoje potencijale, govori o tome kakva karijera Vam predstoji sjutra.
Postoji takođe veliki broj online modula i treninga na brojne teme koje možete besplatno pohađati na brojnim portalima, a koje Vam mogu pomoći da na ovako „digitalnom tržištu“ budete konkurentni. Ulažite u sebe i ne čekajte da Vaše pozicije nestanu već se spremite da sva stečena znanja prenesete u drugi kontekst. 
Informatičke vještine su svakako nešto što je iz dana u dan sve više cijenjeno i ne smijemo ih zaobići u procesu ličnog usavršavanja.

Možda će roboti preuzeti sve veći broj poslova ali ne zaboravite da roboti ne mogu kreirati ideje, ne mogu rukovoditi ljudima, a ne mogu ih ni motivisati, jer SNAGA JE U LJUDIMA!

Lora Davidović, Recruitment Director