Ostale objave

PROBLEM VS IZAZOV – NAZOVITE STVARI PRAVIM IMENOM

Sve riječi koje izgovorite o nečemu, osim što opisuju to o čemu govorite, u velikoj mjeri opisuju i vas. Stil je čovjek...

I najbolji griješe: 4 lekcije o ne(uspjehu)

Nije tajna da uspješni biznismeni često prave greške – ko rizikuje, ne profitira. No, nekada su te greške tako fundament...

Ne budite sami sebi prepreka

Kako možemo probiti ograničenja koja sami sebi postavljamo? To je ono što Majkl Port, autor knjige The Think Big Manifes...

Digitalizacija u procesu zapošljavanja

 

blog grafika digital-01 (1).jpg

Da li ste u posljednjih par godina naišli na slične tekstove: „Digitalizacija je šansa koja se ne propušta“; „Globalizacija i digitalizacija uzele maha“; „Kako iskoristiti digitalizaciju u procesu zapošljavanja“ i sl. Na šta prvo pomislite kada čujete ili pročitate ovako nešto? Da li ste svjesni šta to konkretno donosi digitalizacija, ali i koji su njeni benefiti? Da li i Vi jasno vidite kako nam ona može pomoći u procesu zapošljavanja?

Posljednjih godina u oblasti ljudskih resursa mašine zauzimaju sve veći značaj i sve veći obim posla. Procesi kao što su zapošljavanje, ispitivanje zadovoljstva zaposlenih, procesi regrutacije i selekcije sve više bivaju automatizovani te tako ne morate čekati red ispred šaltera da podnesete Vašu aplikaciju za posao, dostavite neki dokument i sl. Novija istraživanja idu u pravcu da prognoziraju „nestanak“ određenih pozicija u budućnosti, te se tako smatra da većina administrativnih pozicija neće postojati u narednih desetak godina i da su one najviše na udaru procesa digitalizacije. Mašine će preuzeti sve rutinske poslove koji se mogu automatizovati. Plaši li Vas to i kako Vam zvuči? Kako razmišljate na ovu temu? 

U svakom slučaju doći će do pojave novih pozicija, neke se gube, ali će se i veliki broj njih „roditi“. Da li primjećujete sve veći broj influensera, frilensera, kreativaca i ostalih samostalnih radnika za koje prethodnih deset godina većina nas nije ni čula?  Da, to su trendovi koji dolaze i sa kojima trebamo uhvatiti korak. Digitalizacija svakako mijenja proces zapošljavanja, podsjeća na značaj konstantnog učenja i usavršavanja kao i na razmišljanje koje su nam to vještine univerzalno potrebne.

Ono čemu treba da se radujemo jeste da će nam automatizacijom rutinskih poslova ostati više prostora za razvoj „soft skillsa“ i naše kreativnosti. Vještine koje razvijamo nam niko ne može uzeti i uvijek će nas razlikovati od ostalih, ali i samih robota. Neke od takvih koje su cijenjene i koje možete prenositi iz djelatnosti u djelatnost jesu: vještine komunikacije, fleksibilnost i prilagodljivost, kreativnost, saradnja iliti kooperativnost i vještine organizacije kao i  liderstvo.

Digitalizacija je neizbježan proces kojem se trebamo prilagoditi i iskoristiti sve benefite koje nam ona donosi. Ako se i dalje pitate koji su konkretni benefiti možda u sljedećim redovima dobijete odgovore. Dostupnost informacija je samo jedan od benefita. Danas lako, jednostavno i brzo možete doći do svih informacija koje su na tržištu rada. Koje su to pozicije koje su oglašene, kakav kadar poslodavci najčešće potražuju i sa samo par klikova Vaša aplikacija može stići na pravu adresu. Portali za oglašavanje su danas veoma posjećeni i predstavljaju interaktivne platforme koje su kreirane da nam olakšaju cijeli proces potrage posla i apliciranja. Jedan od takvih je i portal www.zaposli.me koji je jedan od najposjećenijih  u Crnoj Gori. Online sajmovi zapošljavanja su veoma korisni jer Vam omogućavaju da vidite ponude brojnih poslodavaca i sa njima razgovarate o mogućnostima Vašeg zaposlenja.

Efikasno regrutovanje i fer selekcija su takođe neki od benefita. Najsavremenije tehnologije i softveri koji se koriste kao platforme za zapošljavanje isključuju mogućnost favorizacije određenih kandidata i zapošljavanja iz pristrasnosti ili nepotizma. Unaprijed definisani kriterijumi selekcije obezbjeđuju „dalji prolazak“ samo onim kandidatima koji ispunjavaju postavljene zahtjeve. Uvremenjena povratna informacija koju dobijate kroz softver u vezi Vaše aplikacije je svakako nešto što često izostaje od strane klijenata, a procesom digitalizacije je olakšana i omogućena kroz par klikova nezavisno o kojem broju kandidata se radi.

Ako pak ne želite da aplicirate za rad u nekoj kompaniji u kojoj biste fizički morali da budete prisutni već da budete „sami svoj gazda“ ali opet radeći za nekoga, digitalizacija je opet na Vašoj strani. Svakako povećava nivo zaposlenosti i omogućava da se veliki broj ljudi, influensera kako ih danas zovemo,  od svoje kuće angažuje, nudi ili prodaje svoje proizvode i zarađuje. Vaše je samo da budete sigurni u to šta najbolje radite i svoje proizvode predstavite putem interneta i kanala koje posjećuje Vaša ciljna grupa.
Digitalizacija takođe rješava sve geografske prepreke i povezuje ljude širom svijeta. Lakše dijelimo iskustva i informacije, a znate kako kažu: „Informacije su zlata vrijedne“. E pa danas su dostupnije nego ikada ranije. 

Sve u svemu veliki je broj prednosti koje nam ovaj proces može podariti samo ukoliko budemo umjeli da ih iskoristimo. 
Za početak treba prihvatiti stanje stvari onako kako ono i jeste i fokus staviti na pozitivnu stranu priče.  Ono što treba da bude predmet našeg interesovanja jesu naše vještine i njihovo usavršavanje. Portal koji je kreiran kao podrška u Vašem karijernom putu i čiji je cilj da Vam pomogne da izgradite karijeru kakvu želite jeste www.karijera.me . Sajt je namijenjen svima koji teže ličnom razvoju i onima koji kontinuirano rade na povećanju lične konkurentnosti na tržištu. Način na koji se danas odnosite prema svom poslu, način na koji planirate promjene i razvijate svoje potencijale, govori o tome kakva karijera Vam predstoji sjutra.
Postoji takođe veliki broj online modula i treninga na brojne teme koje možete besplatno pohađati na brojnim portalima, a koje Vam mogu pomoći da na ovako „digitalnom tržištu“ budete konkurentni. Ulažite u sebe i ne čekajte da Vaše pozicije nestanu već se spremite da sva stečena znanja prenesete u drugi kontekst. 
Informatičke vještine su svakako nešto što je iz dana u dan sve više cijenjeno i ne smijemo ih zaobići u procesu ličnog usavršavanja.

Možda će roboti preuzeti sve veći broj poslova ali ne zaboravite da roboti ne mogu kreirati ideje, ne mogu rukovoditi ljudima, a ne mogu ih ni motivisati, jer SNAGA JE U LJUDIMA!

Lora Davidović, Recruitment Director